Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Studentenkamerprijzen in Zwolle stijgen met bijna 30%

Zwolle – De huurprijzen voor kamers in Zwolle zijn in het tweede kwartaal van dit jaar met bijna 30% gestegen, blijkt uit het nieuwste Huurrapport van kamerverhuurbedrijf Kamernet. Deze toename behoort tot de hoogste in Nederland, terwijl het landelijke gemiddelde voor de populairste studentensteden 5,4% bedraagt.

Het gaat om studentenhuisvestiging die aangeboden wordt via de site Kamernet. In Zwolle zijn ook nog verschillende andere commerciƫle studentenhuisvesters actief en de sociale woningcorporatie SSH. Deze zijn niet meegenomen in het onderzoek.

7,6 % lager aanbod

Het rapport laat het rapport zien dat van maart tot juni, de periode waarin studenten meestal op zoek gaan naar woonruimte voor het komende studiejaar, het aanbod op Kamernet met 7,6% is gedaald ten opzichte van vorig jaar.

“De recente daling van het aanbod legt nog meer druk op studenten die dit jaar op zoek zijn naar kamers. De beperkte beschikbaarheid drijft de prijzen op.” zegt Djordy Seelmann, CEO van de verhuurwebsite.

Zwolle 578 euro

Het rapport analyseerde de prijstrends in 20 studentensteden. Amsterdam blijft de duurste stad met een gemiddelde kamerprijs van ā‚¬961, hoewel de stijging daar slechts 1,7% bedroeg. Ter vergelijking; de prijzen in Utrecht stegen aanzienlijk met 22,5%, wat de huurprijs op ā‚¬837 bracht, na Amsterdam de hoogste in Nederland. Kleinere steden zoals Breda (ā‚¬670) en Zwolle (ā‚¬578) zagen daarentegen prijsstijgingen van bijna 30%.

De laagste kamerprijzen werden genoteerd in Wageningen, Enschede en Leeuwarden, met respectievelijk ā‚¬354, ā‚¬366 en ā‚¬406.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren