Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Zonnig weekend voor de boeg, snikhete maandag

Zwolle – Dit weekend staat in het teken van op en top zomerweer. De dagen verlopen droog en veelal zonovergoten met slechts enkele onschuldige stapelwolken. Zaterdag wordt het 22 tot 26 graden, maar zondag valt de temperatuur met 26 tot lokaal 30 graden een stuk hoger uit. Dit meldt Berend van Straaten, Meteoroloog bij Weeronline.

Vandaag hebben we tijdelijk te maken met meer bewolking en vooral vanochtend valt af en toe regen. Vanmiddag trekt de regen naar het oosten weg en breekt vanuit het westen de zon steeds vaker door. Het wordt 21 tot 25 graden.

Temperatuur flink omhoog

Volgens Weeronline zoekt de wind, dit weekend,Ā  uiteindelijk de zuidoost- tot oosthoek op, waardoor warmere lucht richting ons land wordt aangevoerd. Zaterdag hebben we echter nog een lange tijd te maken met een meest matige westenwind, waardoor het nog niet op uitgebreide schaal zomers warm wordt. Toch is het met 22 tot 24 graden in het noorden en westen en 24 tot 26 graden elders al iets warmer dan de voorgaande dagen. Bovendien zijn dit zeer gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.

Zondag hebben we dan duidelijk te maken met warmere lucht, want in bijna heel het land wordt het zomers warm. Van noordwest naar zuidoost wordt het 25 tot 29 graden. Toch is het met 22 tot 24 graden in het noorden en westen en 24 tot 26 graden elders al iets warmer dan de voorgaande dagen. Bovendien zijn dit zeer gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar. Aan zee kan in de middag een verfrissende zeewind opsteken.

Ronduit zonnig

Het weerbeeld bij de bijbehorende hoge temperaturen is het hele weekend vrij standvastig. De dagen verlopen droog en ronduit zonnig. De meeste zon is weggelegd voor de kustgebieden. In het binnenland ontstaan vriendelijke stapelwolken, maar de kans dat deze uitgroeien tot een bui is zeer klein. Het is dan ook heerlijk weer om op het strand te gaan liggen of bij een meertje bij jou in de buurt. Insmeren is zeker aan te raden, want de zon is met zonkracht 6 fel. Een onbeschermde huid kan dan, afhankelijk van je huidtype, binnen 10 tot 25 verbanden.

Snikhete maandag

Na het weekend moeten we ons op gaan maken voor een snikhete dag. De temperatuur loopt op naar 30 tot lokaal misschien wel 35 graden en dat zijn temperaturen die we dit jaar nog niet eerder gezien hebben. Door de hoge luchtvochtigheid kan het benauwd aanvoelen. Lang lijkt de hitte niet aan te houden, want vanaf dinsdag levert de temperatuur flink in als enkele stevige regen- en onweersbuien over het land trekken.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren