EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wensink en TGN|Fritom breiden uit op Hessenpoort Zwolle

Zwolle – Logistiek dienstverlener TGN|Friton en Wensink Automotive gaan uitbreiden op de Hessenpoort. Deze week werd bekend dat beide bedrijven een bouwkavel hebben gekocht om respectievelijk een warehouse (TGN|Fritom) en een logistiek centrum (Wensink) te vestigen.

TGN|Fritom bouwt duurzaam warehouse

Het aan de Botterweg in Zwolle gevestigde TGN|Fritom is een internationale expediteur en logistiek dienstverlener. Deze week heeft het bedrijf een bouwkavel van 10 hectare aangekocht op de Hessenpoort. Het bedrijf is van plan een modern, BREEAM-gecertificeerd warehouse te bouwen dat volledig gericht is op duurzaamheid en innovatie. Met dit nieuwe warehouse, dat naar verwachting in de zomer van 2025 gereed zal zijn, kan TGN|Fritom nog meer opslagcapaciteit en mogelijkheden van logistieke dienstverlening aanbieden aan haar klanten.

 

Wensink opent nieuw logistiek centrum

Naast TGN|Fritom breidt ook Wensink zijn activiteiten op de Hessenpoort uit met de bouw van een nieuw logistiek centrum aan de Kleefstraat. Dit centrum, met een oppervlakte van maar liefst 25.000 mĀ², zal dienen als een centrale hub voor de opslag en distributie van meer dan 1.000 autoā€™s, bestelwagens en trucks.

Wensink, dat al gevestigd is op Hessenpoort met een dealerbedrijf en een leasemaatschappij, kan met dit nieuwe logistieke centrum efficiƫnter opereren en sneller inspelen op de toenemende klantvraag.

Gerard van Os, Commercieel directeur van Wensink Automotive. ā€œMet deze nieuwe faciliteit kunnen we voertuigen centraal opslaan, eventueel laden en distribueren naar onze 40 locaties, waardoor we niet alleen onze operationele efficiĆ«ntie verbeteren, maar daardoor ook onze klanten beter van dienst kunnen zijn. Uiteindelijk doen we het daarvoor. Daarnaast moet het Wensink logistiek centrum ook zorgen voor meer parkeerfaciliteit voor onze klanten op vestigingen. Door de groei van Wensink de afgelopen jaren was het voor klanten soms echt zoeken naar een vrije parkeerplek. Dat is nu verleden tijd.ā€

Jansen Vastgoed uit Zwolle heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het Wensink Logistiek Centrum.

Strategische locatie

De keuze van beide bedrijven voor de Hessenpoort is geen toeval. Het bedrijventerrein, gelegen langs de A28, biedt een uitstekende bereikbaarheid en is daarmee een strategische locatie voor bedrijven in onder andere de logistieke sector.

Hessenpoort Kleefstraat

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren