Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zestien gloednieuwe zorgappartementen opgeleverd aan de Eikenlaan in Zwolle

Zwolle – De zestien zorgappartementen van Wetland Wonen aan de Eikenlaan 21 in Zwolle zijn opgeleverd. Daarmee is de eerste fase van de uitbreiding en renovatie van de locatie aan de Eikenlaan gereed. Donderdag 11 juli zijn de sleutels van het nieuwe pand overgedragen aan Philadelphia Zorg, die het pand aan de Eikenlaan van Wetland Wonen huurt. Een bijzonder en feestelijk moment voor de zorginstelling, de nieuwe bewoners en hun familie en Wetland Wonen. In september zullen de bewoners verhuizen naar de gloednieuwe appartementen, zodat ook het huidige gebouw van Philadelphia Zorg gemoderniseerd kan worden. Naar verwachting zal het geheel begin 2025 feestelijk geopend worden.

Gloednieuwe appartementen

De nieuwe appartementen zijn zorgvuldig ontworpen door De Bruin Architecten om mensen met een verstandelijke beperking te voorzien van een fijn thuis met goede zorg. Elk appartement beschikt over een eigen toegang, eigen installaties, een terras of balkon en een inpandige berging. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in Ć©Ć©n van de twee huiskamers in het pand en er is een zorgpost aanwezig. Daarnaast is er op het terrein een gezamenlijke berging voor het stallen van fietsen en andere benodigdheden.

Het moderniseren gaat verder

Het nieuwe pand is achter de huidige locatie aan de Eikenlaan gebouwd. De bewoners van de huidige locatie verhuizen in september naar de gloednieuwe appartementen. Aansluitend start Wetland Wonen in oktober met de verbouwing van het bestaande pand. Hier zal ruimte komen voor 8 gemoderniseerde appartementen. Ook zal de gevelbekleding van de huidige locatie vervangen worden, zodat er een eenheid ontstaat met het nieuwe pand. In de toekomst biedt de locatie aan de Eikenlaan zorg en een thuis aan maar liefst 24 mensen met een verstandelijke beperking.

Klaar voor de toekomst

Wetland Wonen werkt in dit project nauw samen met verschillende partners. Zo hebben de gezamenlijke inspanningen van Wetland Wonen, Stichting Philadelphia Zorg, Knol Bouw en HulstFlier geleid tot een veilige en comfortabele woonomgeving voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij hebben de betrokken partijen ook naar duurzame aspecten gekeken. Zowel de nieuwe appartementen als het bestaande gebouw zijn gasloos en worden voorzien van duurzame verwarmingsinstallaties. Daarnaast zijn er groene daken aangebracht. Zo is het gehele complex in Zwolle klaar voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren