Voorpagina

72.000 euro subsidie voor culturele vernieuwing en innovatie in Zwolle

Zwolle – Droom jij al jaren van een spannend project, maar houdt gebrek aan tijd of middelen je tegen? Dan is dit je kans! Vanaf 1 juni tot 1 juli kunnen professionele makers hun ideeën indienen bij Stadkamer en aanspraak maken op een pitchplek. Er is op de pitchavond op 10 september aanstaande bij Stadkamer in totaal ruimte voor 20 pitchers. Samen bepalen zij tijdens de pitchavond hoe de Zwolse subsidie van 72.000 euro wordt verdeeld over de meest experimentele ideeën.

ArtPitch038

ArtPitch038 is een initiatief van de gemeente Zwolle om experiment en innovatie in de Zwolse culturele sector te stimuleren. Stadkamer geeft uitvoering aan dit initiatief. Bijzonder aan ArtPitch038 is dat de focus ligt op het idee. In plaats van het vaak uitvoerige papierwerk bij subsidieregelingen, pitchen de deelnemers hun plan voor subsidiering. Op de pitchavond bij Stadkamer bepalen de deelnemende pitchers welke ideeën het meest experimenteel en innovatief zijn en met een subsidie naar huis gaan.

De creatieve sector bepaalt dus zelf waar de stad Zwolle de meeste behoefte aan heeft op het gebied van culturele innovatie. “Ook dit jaar kijken we weer uit naar de creatieve pitches waarbij de meest diverse plannen de revue passeren.”, zo meldt de Stadkamer.

Lijkt het jou leuk om mee te doen of ken jij een maker die nog een experimenteel plan op de plank heeft liggen? Kijk dan op stadkamer.nl/artpitch038 en meld je aan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button