Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwen op Feyenoord – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle gaat zondagmiddag op bezoek bij Feyenoord, waar de Zwollenaren de tweede uitzege van het seizoen hopen te pakken. In de Rotterdamse Kuip zal om 16.45 uur worden afgetrapt.

Videoverslag: Evert Jan Pasman
In de afgelopen speelronde boekte PEC Zwolle een belangrijke overwinning op Fortuna Sittard. In een knotsgekke wedstrijd kwamen de Blauwvingers al vroeg op voorsprong via Mustafa Saymak. Na rust verdubbelde Iliass Bel Hassani de stand op het scorebord. Vitalie Damascan maakte het nog even spannend door vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer te maken, maar Lennart Thy schoot PEC Zwolle in de absolute slotfase naar de 3-1 en hiermee de beslissing in de wedstrijd. Feyenoord kwam vorige week zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen en blijft hierdoor steken op een tiende plaats in de Eredivisie met 21 punten. Nummer vier FC Utrecht heeft met 23 punten echter maar een kleine voorsprong op de Rotterdammers. Donderdag speelde Feyenoord met 2-2 gelijk tegen Rangers FC in de groepsfase van de Europa League.

Feyenoord begon het seizoen met trainer Jaap Stam, die werd overgenomen van PEC Zwolle, aan het roer. Eind oktober, daags na de 4-0 nederlaag tegen rivaal Ajax, kondigde Stam zijn vertrek als coach van Feyenoord aan. De honneurs worden tot het einde van het seizoen waargenomen door Dick Advocaat, die hiermee opnieuw terugkeerde als trainer bij een Eredivisie-club. Sinds de aanstelling van Advocaat speelde Feyenoord drie eredivisiewedstrijden. Er werd gewonnen van VVV-Venlo en RKC Waalwijk, waarna gelijkgespeeld werd tegen FC Groningen.

Vorig seizoen verloor PEC Zwolle met 3-0 bij Feyenoord. Jordy Clasie, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis kwamen tot scoren. Steven Berghuis is dit seizoen de topschutter van Feyenoord met zeven doelpunten in de Eredivisie. Spits Jørgensen kwakkelt al het gehele seizoen met blessures en moet mogelijk ook de wedstrijd tegen PEC Zwolle aan zich voorbij laten gaan. Bij diens afwezigheid speelt de Colombiaanse vleugelflitser Luis Sinesterra veelal in de punt van de aanval.

PEC Zwolle kan in De Kuip niet beschikken over Reza Ghoochannejhad. De spits, die dit seizoen al zes keer scoorde voor de Blauwvingers, kreeg in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard een rode kaart. Hierdoor moet hij de wedstrijd tegen Feyenoord aan zich voorbij laten gaan.

Arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Hij zal worden geassisteerd door assistent-scheidsrechters Angelo Boonman en Richard Polman. De vierde official is Marc Nagtegaal. De VAR is Kevin Blom, die zal worden geassisteerd door Steven van der Vrande.

Gerelateerde artikelen

Back to top button