300 secondenColumnsNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieRadioStudio Stadkamer

300 SECONDEN: Norman Finies (GroenLinks)

Vliegveld Lelystad

Zwolle – “In de huidige vorm – als sportvliegveld – vinden we Vliegveld Lelystad prima” Maar voor GroenLinks Zwolle is uitbreiding zoals de minister het wil nog steeds onbespreekbaar. Norman Finies van de  Zwolse fractie sneed het onderwerp – Airport Lelystad – nog eens aan in de Radio Focus-rubriek ‘300 SECONDEN’.  De partij had twee jaar geleden in haar verkiezingsprogramma al een heel duidelijk standpunt en Partijleider Jesse Klaver verwoordde dat tijdens een bijeenkomst in Hedon als volgt: Geen Uitstel, maar Afstel !!.

In de rubriek 300 SECONDEN krijgen de politieke partijen uit Zwolle bij toerbeurt 5 minuten de ‘vrije microfoon’ Inhoud, vorm en onderwerp worden bepaald door de gast zelf. Natuurlijk kunnen de presentatoren ook vragen stellen over het onderwerp,


Ondertussen is de weerstand tegen de plannen voor uitbreiding breed gedragen in de Zwolse gemeenteraad. Maar ook de gemeente, samen met o.a. de Provincie en buurgemeenten zijn tegen de plannen. Toch lijkt ‘Den Haag’ de uitbreiding steeds maar te willen doordrukken. Reden voor GroenLinks om het onderwerp nog eens op de agenda te zetten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button