300 secondenNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieRadio

300 SECONDEN: Leo Elfers (CDA)

Vrachtwagens weren uit de stad?

Zwolle – “Gelukkig heeft Zwolle nog een relatieve schone binnenstad. Maar ook nu al sta je soms met je neus dichtgeknepen achter een smerige vrachtwagen. Dat hoort niet,” aldus Leo Elfers. Hij – en zijn partij het CDA willen dat we nu al gaan nadenken over het aan de ene kant bereikbaar houden van die binnenstad én aan de andere kant kijken naar hoe we hem ook nog eens schoon houden. “Bij de ontwikkeling van de Voorsterpoort kunnen we daarbij al mooie eerste stappen maken.” Elfers zei dat in 300 SECONDEN, een rubriek in Studio Stadkamer Actueel.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma op Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live uitgezonden vanuit het huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.
Leo Elfers was deze week te gast in ‘300 SECONDEN’ ©RTV Focus

Zwolle groeit in de toekomst naar zo’n 140 a`145 duizend inwoners. “Willen we de stad leefbaar en gezond houdeen voor al die inwoners dan moeten we nu al kijken naar schone en goede oplossingen. Grote vrachtwagens horen daarbij niet meer in de binnenring.”

In de rubriek 300 SECONDEN krijgen de politieke partijen uit Zwolle bij toerbeurt 5 minuten de ‘vrije microfoon’ Inhoud, vorm en onderwerp worden bepaald door de gast zelf. Natuurlijk kunnen de presentatoren ook vragen stellen over het onderwerp,
Leo Elfers was ook aandachtig toehoorder van Luc Panhuyzen die vertelde over de lustrum-editie van de Cele-lezing op 6 november. ©RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button