112 nieuwsKabelkrantNieuws uit Zwolle

24 maanden gevangenisstraf voor poging tot doodslag

Zwolle – De rechtbank Overijssel heeft een 28-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden voor poging tot doodslag. Na een kinderfeestje kreeg hij ruzie met zijn zwager en stak hem met een mes in zijn borst en gezicht.

Omstreeks 31 maart 2021 maakte de dader zich schuldig aan een poging tot doodslag. Het had voor het slachtoffer evengoed fataal kunnen aflopen. Het slachtoffer verloor veel bloed als gevolg van een slagaderlijke bloeding. Daarnaast had het slachtoffer meerdere steekwonden, onder andere in het gezicht en een gat in zijn borstkas.

Op 15 juli 2021 heeft de, destijds nog verdachte, het geweldsincident weergegeven en verklaard. Hij verklaarde dat hij op een kinderfeestje was geweest en in discussie raakte, waarna hij door het slachtoffer was geslagen en getrapt. De dader is weggelopen, maar kwam weer terug. Er ontstonden meerdere confrontaties, wat uiteindelijk uitmondde in een steekpartij.

Naast een gevangenisstraf van 24 maanden, betaalt de dader een schadevergoeding van €5.401,20 aan het slachtoffer. Dit bestaat uit materiële schade en immateriële schade. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button