Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC beleeft déjà vu, maar laat zich gelden

Zwolle – PEC Zwolle is er net niet in geslaagd om het eerste punt van de competitie binnen te slepen. In het sfeervolle maar regenachtige MAC3PARK stadion, wordt tegen landskampioen PSV met 1-2 verloren. Vito van Crooij lijkt begin tweede helft de voor rust opgelopen schade te repareren, maar De Jong schiet in de slotminuut PSV naar de overwinning.

Trainer John van ’t Schip koos er tegen de Eindhovenaren voor om Rick Dekker en Denis Genreau een basisplaats te geven ten faveure van Gustavo Hamer en Zian Flemming. De geblesseerden Diederik Boer en Dirk Marcellis (beiden knie) werden vervangen door Mickey van der Hart en Sepp van den Berg. En die laatste twee konden aan de bak tegen de landskampioen, al was de eerste grote kans van de wedstrijd voor PEC. Na vijftig seconden werd Mike van Duinen onderuit gehaald door doelman Jeroen Zoet. De Zwolse spits ging vervolgens zelf achter de bal staan voor de toegekende strafschop. Zoet herstelde zich echter en keerde de inzet van Van Duinen.

In die eerste helft kreeg Zwolle daarna nog kansjes via Dekker (schot over) en Vito van Crooij (kopbal recht op Zoet af), maar het waren de Eindhovenaren die de meeste kansen kregen. Het leverde de bezoekers een doelpunt op via een rake kopbal van Luuk de Jong. Van der Hart bracht daarvoor al redding op inzetten van diezelfde De Jong, terwijl Hirving Lozano (bovenkant lat) en Denzel Dumfries (van dichtbij overgeschoten) ook dichtbij een treffer waren.

Na rust veranderde alles door Van Crooij. Hij mocht vanaf de linkerkant van het veld richting het midden lopen en besloot maar eens van afstand uit te halen. De bal belandde achter Zoet in de verre hoek: 1-1. Na de goal kreeg de thuisploeg meer zelfvertrouwen en ging het ook makkelijker combineren. Al schoot PSV’er Angelino vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard, maar zijn poging ging net naast. Het betere spel van PEC leverde een gevaarlijke poging van afstand op van Younes Namli, maar die poging schampte de bovenkant van de lat. Zo’n twintig minuten voor tijd mocht Namli opnieuw aanleggen, ditmaal vanaf een meter of vijftien. De bal ging een meter over het doel van PSV. In de slotfase was invaller ZIan Flemming nog akelig dicht bij 2-1, maar zijn poging met gestrekt been werd gepakt door Zoet. In de absolute slotfase scoort PSV’er De Jong echter alsnog de winnende treffer

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle een uitduel in het hoge noorden. Er wordt om 12.15 uur afgetrapt in en tegen FC Groningen.

PEC Zwolle – PSV 1-2 (0-1)

Toeschouwers: 13.255

Scheidsrechter: Kuipers

Gele kaarten: Ehizibue (PEC Zwolle), Dumfries en Viergever (PSV)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Van den Berg, Lachman, Van Polen (53. Paal), Dekker (81. Hamer), Leemans, Namli, Genreau (65. Flemming), Van Crooij, Van Duinen

PSV: Zoet, Dumfries (75. Teze), Schwaab, Viergever, Angelino, Rigo (81. Malen), Hendrix, Pereiro (65. Mauro Junior), Lozano, De Jong, Bergwijn

41. De Jong 0-1

48. Van Crooij 1-1