112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

20-jarige man veroordeeld tot gevangenisstraf van 42 maanden na het gooien van vuurwerkbom door brievenbus in Stadshagen

Zwolle – De rechtbank Overijssel veroordeelt de man, die in de nacht van vrijdag 11 september op zaterdag 12 september 2020 een vuurwerkbom door een brievenbus bij een woning in Stadshagen duwde, tot een gevangenisstraf van 42 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Nadat de 20-jarige man de vuurwerkbom naar binnen duwde, ontplofte het vuurwerk vervolgens, waardoor de bewoonster zwaar gewond raakte. Naast de gevangenisstraf legt de rechtbank de man ook een contactverbod op met het gezin en moet hij de bewoonster een schadevergoeding betalen van ruim 37.000 euro.

De politie werd in de nacht van vrijdag 11 september op zaterdag 12 september 2020 gealarmeerd over een explosie bij een woning aan de Puntmos in Zwolle. Ter plaatse bleek forse zichtbare schade aan de voordeur van de woning. De bewoonster was op het moment in de gang achter de voordeur toen het projectiel afging. Zij raakte hierdoor zwaar gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. In de woning waren ook andere zaken beschadigd geraakt.

Oud artikel over de explosie

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button