Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

10 april: première ‘Oorlog in Overijssel’ – 14 april in Fraterhuis

In het kader van 70 jaar bevrijding en de jubileumeditie van Bevrijdingsfestival Overijssel is de documentaire ‘Oorlog in Overijssel’ in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel opnieuw vormgegeven met nieuw beeldmateriaal.

In de afgelopen 25 jaar is er nieuw beeldmateriaal beschikbaar gekomen, daarom zal de documentaire worden aangepast naar huidige technische standaard. In de maand april wordt op verschillende locaties in de provincie Overijssel de vernieuwde documentaire vertoond.

De première vindt plaats op vrijdag 10 april in het Memory International War Museum in Nijverdal en zal worden bijgewoond door de Commissaris van de Koning in Overijssel, mevrouw Ank Bijleveld-Schouten.

De documentaire is na de première in Zwolle te zien bij het Fraterhuis (13 april | 19.15 uur).

Leven tijdens bezettingsjaren

‘Oorlog in Overijssel’ geeft een goed beeld van het dagelijks leven in Overijssel tijdens de de bezettingsjaren.

Een groot aantal onderwerpen passeert de revue. De film toont zeldzame beelden van het leven in oorlogstijd in o.a. Zwolle, Enschede, Hengelo, Deventer, Staphorst, Nijverdal en Steenwijk. In de film zijn bijzondere filmfragmenten verwerkt afkomstig uit de archieven van het Polygoon-journaal, Filmmuseum EYE, de Rijksvoorlichtingsdienst en van het Duitse en Canadese leger. Bovendien ziet u uniek materiaal van filmamateurs. Oorlog in Overijssel leent zich bij uitstek voor educatieve doeleinden. Daarnaast is deze film een must voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Overijssel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze in dit jaar geactualiseerde film is vervaardigd door het Zwolse bedrijf RonRon Audiovisuals i.s.m. het Historisch Centrum Overijssel en de Provincie Overijssel.

Deze film is te zien in het kader van 70 jaar bevrijding. Na de vertoning is er de mogelijkheid om een nagesprek bij te wonen.

Reserveren

Gerelateerde artikelen

Back to top button